Zit jij met een bepaald probleem in je bedrijf, management of organisatie en kom je er samen niet uit of heb je de behoefte voor een frisse en nieuwe blik? Dan zou je eens een kijkje kunnen nemen naar bedrijfscoaching. De hulp inschakelen van een coach kan soms erg handig zijn en een positieve invloed hebben op de situatie. Als je namelijk de hulp inschakelt van een onafhankelijke 2e partij komt er een nieuwe mening en een neutrale mening bij, hierdoor kan een coach jullie begeleiden en laat deze niet een bepaalde mening of gevoelens beïnvloeden tijdens het traject. Een coach begeleid mensen en bedrijven tijdens een lastige of vervelende situatie en helpt door middel van kritisch te kijken te achterhalen wat het probleem is en hoe je daar samen met behulp van de coach uit kan komen. 

 

De werkwijze 

Als je kijkt naar Bedrijfscoaching en hoe ze te werk gaan is dit redelijk gelijk als andere sectoren en problemen waar een coach voor wordt ingezet. Een coach kan namelijk een heel reed beroep zijn en er zijn dan ook heel veel verschillende coaches die allemaal ergens anders in gespecialiseerd zijn. Een bedrijfscoach van een bedrijf zoals bijvoorbeeld Be Organizzed gaat aan het begin zich vrij bewegen rondom het bedrijf om zo een gevoel te krijgen bij het bedrijf en een beeld te vormen. Op deze manier krijgt de coach een beeld bij de organisatie en weet die waarmee die te maken heeft. Hierna gaat de coach samen met jou in overleg en wordt er precies in kaart gebracht wat er is of wat er beter moet. Een coach werkt altijd samen met de cliënt en er zou dan ook alleen verandering komen als je open staat voor veranderingen of meningen. Bij Bedrijfscoaching wordt er dan ook vaak vanuit gegaan dat de kennis er wel zit in het bedrijf maar het alleen niet gezien wordt. Hier helpt een coach dan mee. 

 

Begeleiding 

In de wereld van Bedrijfscoaching en andere takken van coaching wordt er dan ook niet een oplossing voor het probleem gecreëerd door de coach maar begeleiden ze je meer om er zelf of als een team uit te komen. Hierdoor ga je zelf ook nadenken, informatie zoeken en bepaalde dingen ontdekken. Dit kan een heel ander beeld geven over de situatie of een bepaald probleem omdat er een 2e mening bij is die neutraal is en niet in het bedrijf zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *