Manueel therapie

Tijdens onze sessies breng ik nieuwe potentiële cliënten naar hun voorkeuren en naar hun precieze criteria. Het is gemakkelijk en snel voor ons om in de eerste paar sessies een feitelijke perceptie te ontwikkelen, en vervolgens de voor hen geschikte opties vast te stellen. Na verloop van tijd heb ik gemerkt dat mijn cliënten meestal al in een vroeg stadium van het proces ‘snappen’ dat de oplossing mogelijk is. Wat echt verbazingwekkend is, is dat we bijna gelijktijdig in staat zijn de hulp te bieden om het ook echt te laten gebeuren. Op de een of andere manier kiezen veel cliënten ervoor om de schijn te wekken dat ze de oplossing al hebben!

Onze manuele therapie is de oplossing voor veel cliënten in mijn afwezigheid. Mensen voor wie wij uit de hoeve werken en de verantwoordelijkheid voor de oplossing op ons nemen, of andere groepen, mensen of gehandicapten die onze deskundigheid en bekwaamheden nodig hebben.

Ik vind altijd dat het ‘krijgen’ en, even belangrijk, het ‘hieven’, gebaseerd is op het wereldbeeld van de coach. Er zijn verschillende benaderingen van het coachingsproces. De vroegste modellen draaiden om het ‘spirituele’, en het geloof in de bekrachtiging van het hogere zelf van de cliënt, wat vandaag de dag nog steeds wordt beoefend, bijvoorbeeld in de complementaire geneeskunde. Het medische model gaat uit van het geloof dat we allemaal onderling verbonden zijn, en dat ieder individu, door keuze, zijn/haar lichaam op dezelfde manier kan laten ziek worden, als dat van een ander. Dit geloofssysteem is wijd open voor voordeel is een positief en emotioneel gezond persoon.

Lees meer:
Handtherapeut
Fysiotherapie Nieuw Beijerland

Previous post Het belang van persoonlijk leiderschap
Next post Hoe uw EMT op te leiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *